HOME   INSCHRIJVEN   SUBSCRIBE   FAQ / INFO
Naam:
Wachtwoord:
Geef zoekwoord
  
Naar film Naar boek Naar Muziek Naar Optredens, voorstellingen Naar Eten, drinken, dansen, reizen


Mogelijkheid van een eiland (Michel Houellebecq)

Mogelijkheid van een eiland (Michel Houellebecq)
Meest recente postings van totaal 1
Gebruiker Waardering Commentaar
The Dude De eerste 75 (?) pagina's zijn wat vermoeiend. Gemaakt arrogant en gekunsteld cynisch, zogenaamd bijtend. Choqueren lukt niet, al doet Houellebecq zijn best. Maar het is meer van hetzelfde, we hebben het allemaal al eens gelezen. En grappig ook niet, dat kan zo'n Brusselmans beter.

We kennen natuurlijk Houellebecqs fixatie op neuken en pijpen. Dat was een paar boeken grappig maar toen werd 't sleets. En het is heel eenzijdig vanuit een bepaald soort 'mannelijkheid' bezien. 'Met het verdwijnen van het machismo werden niet alleen mannen ongelukkig, maar ook voor vrouwen, want die wilden kuis en onderworpen zijn, en maagdelijk intact' - pagina 325. Puberaal boreaal.

Wel grappig zijn de auto bio referenties, naar hemzelf als bekend fenomeen in de huidige tijd.

Na 75 paginas wordt het veel beter. Goed verhaal over sci-fi gelovigen in een sekte die zichzelf menen te kunnen reproduceren. Het verhaal krijgt dan echt vleugels, zoveel dat ik toch 4,5 sterren geef, omdat het zo mooi geschreven is en omdat het verhaal zo goed is.

En... dit boek is wat gedateerd, wat het ook charme geeft. In 2005 geschreven... vóór de grote economische kladderatch van 2008 - 2012, vóór IS, Trump, Brexit, Gele hesjes, de klimaat crisis zoals we er nu in zitten. Vóór de smartphone, voor de social media anno nu.... en toch zo recent, pas 14 jaar oud. Sjee, wat is er veel gebeurd!

Inserted on 2019-06-11 15:24:34, last modified on 2020-01-15 12:07:53