HOME   INSCHRIJVEN   SUBSCRIBE   FAQ / INFO
Naam:
Wachtwoord:
Geef zoekwoord
  
Naar film Naar boek Naar Muziek Naar Optredens, voorstellingen Naar Eten, drinken, dansen, reizen


Mens/Onmens (Bas Heijne)

Mens/Onmens (Bas Heijne)
Meest recente postings van totaal 1
Gebruiker Waardering Commentaar
The Dude Mens/Onmens is een wat droge intellectuele opsomming van de strijd en verwarring waarin een modern, hedendaags liberaal sociaal-democratisch 'Gutmentsch' zich bevindt.

We zien om ons heen allerlei zaken in onze wereld zich voltrekken die de wereld een minder mooie plek lijken te maken. Dictators en potentaten overal, verschillen kansrijken en kansarmen, de milieuramp, populisme, haarkloverij in gender discussies, hyper-vercommercialisering, vluchtelingen, racisme, Big Tech die ons overal manipuleert en bespioneert, fake news.... het wordt er niet overal beter op.

Veel thema's die we van hem kennen, en waar hij altijd veel zinnigs over te zeggen heeft: de tekortkomingen van het liberalisme, maar ook geen alternatieven hebben. Identiteitsdiscussies die je niet wilt (want je bent toch een individu dat zelf kiest?) maar toch wel moet voeren.

Heine weet dat we echt wat te verliezen hebben, als moderne maatschappij. En hij ziet ook hoe het ons door de vingers lijkt te glippen, en dat baart hem zorgen. En dat voel je als je het leest.

Maar helaas. Voor zo'n dun boek is het erg massief. Heine had er wat meer verhaal en lucht in mogen brengen. Iets meer Harari misschien. Het is toch vooral een opsomming van zijn waarnemingen. Alles wat hij zegt is raak, maar het raakt je niet.

De man zijn columns zijn zoveel beter geschreven.

Inserted on 2020-04-05 09:57:18, last modified on 2020-04-05 13:45:47