HOME   INSCHRIJVEN   SUBSCRIBE   FAQ / INFO
Naam:
Wachtwoord:
Geef zoekwoord
  
Naar film Naar boek Naar Muziek Naar Optredens, voorstellingen Naar Eten, drinken, dansen, reizen


The National Oosterpoort (Oosterpoort Groningen)

The National Oosterpoort (Oosterpoort Groningen)
Meest recente postings van totaal 1
Gebruiker Waardering Commentaar
Nomad Een meeslepend optreden verzorgde de The National op 19 februari in Groningen. Ruim anderhalf uur speelde het gitaarkwintet uit Ohio een dwarsdoorsnede uit zijn nog jonge oeuvre. Zanger Matt Berninger, de broers Aaron en Bryce Dessner op gitaar en de broers Scott en Bryan Devendorf, op respectievelijk bas en drums, bracht het publiek op gezette tijden in vervoering.

Het publiek in de uitverkochte Oosterpoort werd betoverd door nummers als Ada, Guest Room en Start A War van Boxer en Afraid of Everyone, Little Faith, Terrible World, Sorrow, Lemonworld, England en Conversation 16 van het laatste album High Violet. Enige stoorzender was een groepje opgeschoten jongens die dronken de teksten meebrulden. Maar dan ook letterlijk, als in zeer tekstvast. Precies de reden waarom niemand van het ietwat geƫrgerde publiek om hen heen er wat van zei. Dit waren echte fans.

Tijdens een van de toegiften nam bariton Matt Berninger een bad in de menigte nam. Hij had toen in zijn eentje al bijna een hele fles witte wijn (of iets sterkers) geconsumeerd. Zijn microfoonsnoer werd uitgerold en weer ingenomen toen hij zingend door de menigte liep en weer terug naar het podium. Het publiek keek nu de zaal in, in plaats van naar het podium. The National sloot af met een akoestische uitvoering van Vanderlyle Crybaby Geeks, het laatste nummer van High Violet. De broers, met akoestische gitaren, en de zanger helemaal vooraan op het podium, bijgestaan door de andere broers, waarvan de drummer met een tamboerijn. Gecompleteerd door de twee achtergrondzangers-koperblazers. Met zijn zevenen zongen zij onversterkt de longen uit hun lijf. Het publiek was muisstil totdat een deel daarvan, aanvankelijk voorzichtig, begon mee te zingen. Kippevelmoment (en dus miet kippeNvelmoment, zoals sommige spellingfascisten (zonder tussen-s) ons willen opdringen).

Inserted on 2011-02-20 17:53:52, last modified on 2011-03-02 19:40:15