HOME   INSCHRIJVEN   SUBSCRIBE   FAQ / INFO
Naam:
Wachtwoord:
Geef zoekwoord
  
Naar film Naar boek Naar Muziek Naar Optredens, voorstellingen Naar Eten, drinken, dansen, reizen


Beach House de Melkweg (No data)

Beach House de Melkweg (No data)
Meest recente postings van totaal 1
Gebruiker Waardering Commentaar
Nomad Een optreden van het muziekduo Beach House uit Baltimore oogt wat statisch. Dat blijkt uit de show dat Victoria le Grand en Alex Scally eind mei 2012 geven in de Amsterdamse Melkweg. Dat komt omdat zangeres en synthesizerspeler Victoria Le Grand geen moment achter haar keyboard vandaan komt en gitarist Alex Scally bijna de hele tijd op een stoel blijft zitten.

Gelukkig zijn de dromerige composities die het duo, voor de gelegenheid met een drummer uitgebreid tot een trio, ten gehore brengt veelal ijzersterk. Het optreden maakt al snel duidelijk dat het vierde album Bloom, in het kader waarvan dit optreden gegeven wordt, een aantal sterke songs bevat. Voor de toehoorder in de zaal lijken de liedjes op het eerste gehoor niet meteen prijs geven wat voor muzikaal geheim ze in zich meedragen. De melodieuze liedjes met een melancholische inslag klinken als een kruising tussen Cocteau Twins, Air, Mazzy Star, Teenage Fanclub en Air. Prachtige nummers zoals A Walk in the park, Norway en Silver Soul van doorbraakalbum Teen Dream geven de concertbezoeker waar voor zijn geld.

Maar er is meer. Met etherische, niet direct te plaatsen nieuwelingen als Wild, Irene, en Azuli maakt Beach House indruk. De inspiratie van Le Grand en Scally het schrijven van liedjes is kennelijke nog niet opgedroogd.

Naast het visueel statische aspect, er gebeurt weinig op het podium, is het ontbreken van muzikale dynamiek een nadeel. Na een uur gaan de sterk op Le Grands ijle stem en haar synthesizerspel leunende composities enigszins op elkaar lijken, hoe verschillend ze ook zijn. Daardoor gaat het concert na drie kwartier kwalitatief wat op en neer. Een stevige gitaarsolo, een paar ruige gitaarrifs in de overdrive, of een een uit zijn dak gaande bassist die een dampende partij speelt zouden Beach House op het podium goed doen. Toch heeft Beach House voldoende sterke songs om de lijn naar boven aan het einde weer op te pakken en ruim boven de streep af te sluiten. Ruim 3,5 ster, naar boven afgerond.

Inserted on 2012-05-29 17:28:43, last modified on 2013-06-11 09:52:41