HOME   INSCHRIJVEN   SUBSCRIBE   FAQ / INFO
Naam:
Wachtwoord:
Geef zoekwoord
  
Naar film Naar boek Naar Muziek Naar Optredens, voorstellingen Naar Eten, drinken, dansen, reizen


Kleine Eyolf - Het Nationale Toneel 2012 (Susanne kennedy)

Kleine Eyolf - Het Nationale Toneel 2012 (Susanne kennedy)
Meest recente postings van totaal 1
Gebruiker Waardering Commentaar
The Dude Tergend. Dat is het woord voor deze zwartgallige, bombastische uitvoering van het in zichzelf al niet vrolijke stuk Kleine Eyolf van de altijd zwaar op de hand zijnde Ibsen.

Tergend omdat de scènes zo lang duren dat je op de helft al denkt dat je genoeg getergd bent. Tergend omdat het verhaal gewoon tergend is: weinig tekst die veel ruimte laat voor eigen interpretatie, en die vloeit rijk want in onze cultuur zit genoeg Nietzsche, Freud, nihilisme en onbehagen om de verbeelding op sleeptouw te nemen. En tergend vanwege de muziek en visuele effecten, muziek die lijkt op de meest experimentele Radiohead. De licht- en geluidseffecten die de zintuigen negatief prikkelen zijn soms ook gewoon heel mooi.

En toch... en toch is het goed om dit soort zaken te zien, als tegenhanger van onze shiny happy plastic cultuur waar iedereen alles altijd met een Prodent smile weg lacht. Het stuk is waardevol, deze interpretatie minder, de uitvoering is goed want de acteurs spelen hun naargeestige rollen goed. Deed mij denken aan The Turin Horse, zie http://www.dudeweb.com/show.php?view=movie&item_id=3004

Inserted on 2012-06-08 00:46:30, last modified on 2014-03-26 19:56:45