HOME   INSCHRIJVEN   SUBSCRIBE   FAQ / INFO
Naam:
Wachtwoord:
Geef zoekwoord
  
Naar film Naar boek Naar Muziek Naar Optredens, voorstellingen Naar Eten, drinken, dansen, reizen


Therapy? - Melkweg 16 nov 2016 (Akoestisch )

Therapy? - Melkweg 16 nov 2016 (Akoestisch )
Meest recente postings van totaal 1
Gebruiker Waardering Commentaar
The Dude Picture this. Je gaat naar Therapy? in de Melkweg, je komt de zaal binnen en je ziet…. rijen met stoelen. jazeker. Een vervreemdende zaak. Dan ga je zitten, maar binnen 30 seconden denk je ‘dit gaan we dus niet doen’, en ga je naar boven om op het balkon over de reling leunen. Zo!. Dat voelt al beter.

Dan neemt het concert zijn aanvang. Je kijkt nog eens naar beneden en wederom ervaar je een vervreemdende situatie: alle stoelen zijn bezet en voor het overige is de zaal half leeg. Bij mthrfckng Therapy? in de Melkweg!!! Wat is er aan de hand? Zat er een limiet op de kaarten of kent niemand ze meer? (Op mijn werk zei 75% van mijn collega: ‘Ga jij naar therapie vanavond? Wat voor therapie?’. Serieus waar. )

Vervolgens treedt de band waar je voor komt op. Wat een uitstekende set! Alles klopte. De 3-mans formatie speelde fantastisch. Stemmen en muziek: alles klopte. Veel beter dan The Cult een paar jaar geleden, die het eigenlijk niet meer waar konden maken in mijn ogen. Leadzanger Cairns had daarnaast erg vermakelijke side-tracks over het band-verleden, persoonlijke crises, Trump, Farage, Brexit. Steeds riep hij ons op om vooral mee te doen, en dat lukte. Amsterdam was duidelijk een favoriet van hem. En de band had er duidelijk echt zin in.

Het programma bestond uit 2 delen: Vrij onbekend en nieuw werk voor de pauze, en de wat bekendere nummer erna. Dat was fideel van ze, maar niet nodig. Het leverde een beetje dubbel gevoel op. Natuurlijk is het leuk om Diane en (Happy People Have No) Stories akoestisch en live te horen, maar de avond had het niet nodig, en daarmee deed het ook wel iets aan de grootsheid af.

Anyway: Een top avond.

Inserted on 2016-11-17 09:51:58, last modified on 2016-11-17 09:51:58