HOME   INSCHRIJVEN   SUBSCRIBE   FAQ / INFO
Naam:
Wachtwoord:
Geef zoekwoord
  
Naar film Naar boek Naar Muziek Naar Optredens, voorstellingen Naar Eten, drinken, dansen, reizen


The Day of the Jackal (1971) (fred zinneman)

The Day of the Jackal (1971) (fred zinneman)
Meest recente postings van totaal 3
Gebruiker Waardering Commentaar
The Dude Deze films is alleen al de moeite waard wegens wat de Nomad terecht beschrijft als 'een overdaad aan Franse couleur locale uit de jaren zeventig'. Nou ja, ook stukjes Italië en Londen in dit geval.

Prachtige landschappen, huizen, dracht, muziek en auto’s. Inderdaad een schitterende Alfa Super cabrio. Maar ook het straatbeeld, hoe rustig en 'leeg' de Parijse wegen nog waren vergeleken met nu. De pleinen, de terrassen, de figuranten. De kleuren en vormen: niet alleen maar streng en grijs en zwart en beton, maar ... tja ... natuurlijker? Veelzijdiger? Minder schreeuwerig? Minder gehaast?

Uiteraard moet ik de Nomad ook even terecht wijzen: OAS was geen Algerijnse maar een Franse rechts-extremistische terreurorganisatie die de onafhankelijkheid van Algerije wilden voorkomen.

En inderdaad jammer dat alle Fransen Engels spreken in deze film: niet alleen dat maar allemaal ook met een foutloos Brits accent.

Inserted on 2016-11-15 10:02:35, last modified on 2016-11-15 10:06:45

Pander De remake met Bruce Willes is echt verschrikkelijk als je deze kent. Dit is echt een spannende film die zeker in deze lijst van klassiekers vernoemd dient te worden. Geen zondagmiddagfilm, nee vrijddagavondfilm! (Niet dat ik normaal zo films indeel.)

Inserted on 2004-10-13 10:20:18, last modified on 2004-10-13 10:20:18

Nomad Spannende politieke thriller van Fred Zinneman naar een boek van Frederick Forsyth volgt de nauwgezette voorbereiding van een moordaanslag op de Franse president de Gaulle in 1963 door een beroepsmoordenaar (Edward Fox) die is ingehuurd door een groep Algerijnse terroristen (OAS). Onderwijl zitten de gezamenlijke geheime diensten van verschillende Europese landen hem op de hielen. Met behulp van een keur aan persoonsdocumenten en peroxide wisselt de hitman bijgenaamd The Jackhal, net zo makkelijk van identiteit als van haarkleur. Zijn tegenstrever is een briljante politiecommissaris (Tony Brittan) uit Parijs. Het verhaal spitst zich uiteindelijk toe op de showdown tussen de perfectionistische Jackhal, met zijn verschillende aliassen, en zijn nemesis, de commissaris van politie. Zonder de expertise van de laatste en door het dilettantisme van de betrokken ministers en ambtenaren zou de president ten dode opgeschreven zijn. De hoofdpersonen zijn beide loners, type eenzame strijder, die hun vakgenoten veel te slim af zijn en zich daardoor onbegrepen voelt. Ze figureren tussen een overdaad aan Franse couleur locale uit de jaren zeventig: landschappen, huizen, dracht, muziek en auto’s (onder andere een schitterende Alfa Super cabrio een hele rits aan zwarte Citroëns DS). Wel jammer dat alle Fransen engels spreken.

Inserted on 2004-09-13 10:47:13, last modified on 2005-05-08 21:46:02