HOME   INSCHRIJVEN   SUBSCRIBE   FAQ / INFO
Naam:
Wachtwoord:
Geef zoekwoord
  
Naar film Naar boek Naar Muziek Naar Optredens, voorstellingen Naar Eten, drinken, dansen, reizen


Tropa de Elite (No data)

Tropa de Elite (No data)
Meest recente postings van totaal 3
Gebruiker Waardering Commentaar
Nomad Politie vecht tegen corrupte politieagenten en bendes in de Favelas van de Braziliaanse metropool Rio de Janeiro.

Maar hoezo klassieker, moderator?

Inserted on 2012-02-27 08:16:58, last modified on 2012-03-30 11:20:38

The Dude Dikke 4 sterren en inderdaad misschien wel 5. Alleen al het eerste nummer Rap Das Armas, gespeeld in een onheilspellende hal, blijft de hele dag hangen. Voorts combineert deze film twee aspecten van film kijken wat niet vaak zo goed lukt: Het is zowel een 'chips en bier en kijken maar' film als een goed verhaal met een boeiend vertoog.

Een Tropa de Elite is een elite-troep, een elite-eenheid. In dit geval slaat het op de eenheid van BOPE. Die elite-troepen zijn wel nodig in de sloppen van Brazilië, want zijn zijn de enige troepen die volstrekt clean zijn, zowel qua drugs als qua corruptie. Neto en Matias zijn vastbesloten 'goede' agenten te blijven en worden onderdeel van de Tropa de Elite.

Neto studeert daarnaast rechten en de confrontatie met zijn rijke medestudenten maakt hem af en toe razend. (We zien flarden van een academische discussie over Foucault, en of de politie slechts en alleen een middel voor agenten en hun bazen is om macht uit te oefenen. Fijne schets van hoe wetenschappers en studenten heerlijk in hun luxe ivoren torentje kunnen babbelen terwijl het echte leven onder hun neus plaatsvindt en niet wordt opgemerkt.)

De komst van de Paus is aanleiding voor een schoonveeg-actie die zowel aan de dealers als aan de politie als aan de BOPE niet vlekkeloos voorbijgaat.

Inserted on 2011-12-04 23:20:43, last modified on 2011-12-04 23:37:26

Camstar Héél lang heb ik Tropa de Elite ongezien in de DVD-hoes laten zitten. Om mij op iets bijzonders te verheugen! Maar toen de filmavond zich eindelijk aandiende, pakte ik de hoes en vond daarin hélemaal niets.
Volgens de wet van Camstar, wordt film gekeken, hoe dan ook. Dus gisteren alsnog Tropa de Elite. (wordt vervolgd..)

Inserted on 2011-07-12 11:49:55, last modified on 2011-07-12 12:00:32