HOME   INSCHRIJVEN   SUBSCRIBE   FAQ / INFO
Naam:
Wachtwoord:
Geef zoekwoord
  
Naar film Naar boek Naar Muziek Naar Optredens, voorstellingen Naar Eten, drinken, dansen, reizen


Blow

Blow
Meest recente postings van totaal 2
Gebruiker Waardering Commentaar
The Dude in 2016 deze op Netflix gezien. Ben het eens met Camstar, als dit een biografie moet voorstellen is het een veel te romantisch verhaal.

Maar je moet deze film helemaal niet zo zien. Je moet deze film zien als één van de vele in de reeks films die 'gezellig blanke drugsdealers en enkele Spaanstaligen met lange haren en coole zonnebrillen als helden portretteren, met coole jaren 60-70-80 beelden, dito muziek en veel poedersuiker in neusgaten'.

Dat dit verhaal dan ergens lichtelijk gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal, ach ja, welke Hollywood productie trekt de geschiedenis niet uit zijn verband?

Verder een prima filmpje met Franka Potente en Penelope Cruz, hoe zou het met hen zijn?

Inserted on 2016-10-09 14:54:27, last modified on 2016-10-09 15:14:20

Camstar Pablo Escobar is ook maar een mens. Blow was voor mij één grote ergernis. De film gaat over George Jung, een van de grootste drugssmokkelaars die de VS ooit heeft gekend. Vergeleken bij deze Jung was Klaas Bruinsma een pantoffeldiertje. Het kan dan ook niet anders dan dat deze Jung in zijn leven over lijken ging (hij is overigens nog niet dood). Zwaar medeplichtig is ie sowieso, want volgens eigen zeggen was op een zeker moment 85% van de coke in Californië afkomstig van hem. Nu is zijn levensverhaal verfilmd. Op papier reuze interessant, maar dat pakt heel anders uit op het doek. Als een film "op waarheid is gebaseerd" wil ik ook de waarheid zien! Dus niet alleen de engelachtige kant van een drugsbaron, maar ook de liquidaties e.d. Deze film lijkt echter maar één doel te hebben: kijkers aanzetten tot sympathie voor George Jung. Johnny Depp is gecast als wolf in schaapskleren. (...vanaf hier raad ik je sterk aan niet door te lezen als je de film nog gaat zien...) De arme stakker: zijn moeder was een kreng, zijn vriendin ging dood aan kanker, hij werd beduveld door zijn zakenpartner en erin geluisd door zijn eigen vrouw. Terwijl George vanwege zijn dochter de drugswereld voorgoed achter zich wenste te laten ("you are my heart! how could I live without my heart?"), werd hij er voor de zoveelste maal ingeluisd. Door zijn oude maten! En nu zit deze arme Carlito tot 2015 in de gevangenis. "En tot de dag van vandaag heeft zijn dochter hem nog geen bezoek gebracht." Zo, dat is triest. Ik moest even aan het zwakke hart van Pinochet denken. Een kwart van de zaal vond het nodig om na de aftiteling te klappen voor deze film. Laten we maar hopen dat het geen studenten Amerikanistiek waren.

Inserted on 2001-08-08 16:19:03, last modified on 2003-08-22 15:24:30