HOME   INSCHRIJVEN   SUBSCRIBE   FAQ / INFO
Naam:
Wachtwoord:
Geef zoekwoord
  
Naar film Naar boek Naar Muziek Naar Optredens, voorstellingen Naar Eten, drinken, dansen, reizen


Laurence Anyways (Melvil Poupaud, Suzanne Clement)

Laurence Anyways (Melvil Poupaud, Suzanne Clement)
Meest recente postings van totaal 1
Gebruiker Waardering Commentaar
Nomad Na op twintigjarige leeftijd (!) te zijn gedebuteerd met het semi-autobiografische J´ai tue ma mère (2009) overtuigde de jonge Canadese meester Xavier Dolan drie jaar later opnieuw met Laurence Anyways (2012). In Dolan´s derde film vertelt de dertiger Laurence zijn vriendin Frederique (Fred) op haar verjaardag dat hij al jaren het gevoel heeft dat hij in het verkeerde lichaam is geboren. Zijn leven is een grote leugen en daarom wil hij vrouw worden. Fred voelt zich door dit nieuws overvallen en beticht haar vriend er op hoge toon van dat hij homo is.

Hierop volgt een aaneenschakeling van woordenwisselingen en confrontaties tussen Fred (Suzanne Clement) en Laurence (Melvil Poupaud). De meningsverschillen en emotionele ruzies waarbij geen van de partijen een blad voor de mond neemt stijgen tot grote hoogten, zoals we dat ook zien in onder andere Dolan´s debuutfilm J´ai tue ma mère en de latere film Mommy (2014). Aanvankelijk groeien de twee uit elkaar maar uiteindelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan en keert Fred terug naar Laurence, inmiddels ook een zij, en wordt haar grootste steun. In Laurence Anyways is de kijker vervolgens tien jaar lang getuige van de gevolgen van Laurence´s beslissing voor haar eigen leven en voor haar relatie met Fred in het bijzonder. Na een nieuwe verwijdering zien de twee elkaar jaren niet totdat hun liefde voor elkaar hen toch weer bij elkaar brengt. Maar dan komen er een paar onverwachte verrassingen uit de hoed die alles er niet makkelijker opmaken.

Laurence Anyways is een boeiende rollercoster ride met diepgang, zoals we dat van Xavier Dolan gewend zijn. Poupaud en Clement zetten met passie personages van vlees en bloed neer, wiens beider lot je naar de keel grijpt. Een film over liefde, over de verschillende vormen die liefde kan aannemen, over identiteit en over individuele zelfbeschikking.

Inserted on 2020-01-12 22:13:31, last modified on 2020-01-12 23:01:19