HOME   INSCHRIJVEN   SUBSCRIBE   FAQ / INFO
Naam:
Wachtwoord:
Geef zoekwoord
  
Naar film Naar boek Naar Muziek Naar Optredens, voorstellingen Naar Eten, drinken, dansen, reizen


Beady Eye (Different Gear, Still Speeding)

Beady Eye (Different Gear, Still Speeding)
Meest recente postings van totaal 1
Gebruiker Waardering Commentaar
Nomad Liam Gallagher en zijn nieuwe band Beady Eye, ofwel Oasis zonder zijn broer Noel, zijn bij lange na niet zo goed als het vijftal dat in de jaren negentig de wereld veroverde met uit Beatles-hout gesneden gitaarliedjes zoals Wonderwall.

De eerste liedje op Different Gear, Still Speeding kunnen meteen mee met de vuilnis. Zo middelmatig zijn ze. Het derde liedje, The Roller, heeft een pakkend begin. Maar uh, waar kennen we dat ook weer van? Juist ja, John Lennon's Instant Karma. Onbeschaamd gejat deze rif. En minder goed ook. Voor Beatles and Stones, dat erop volgt, geldt het zelfde: de rif is gejat van My Generation van The Who. Als Beady Eye voor Wind Up Dream opnieuw een greep uit een andere keuken doet (Notbush Citylimits van Ike & Tina Turner?) besluit ik om even te stoppen met luisteren. Een mens kan veel hebben, maar dit... We proberen het later nog wel eens een keer.

Later is nu. Heb het album van Gallagher c.s. een paar uur laten nog even laten doorlopen. Conclusie: A dragon of plagon, Ofwel een draak van een plaat. Luister bijvoorbeeld naar The Beat Goes On. Afsluiter The Morning Son klinkt beter en lijkt mij het lekkerste liedje van Beady Eye.

Inserted on 2011-03-18 11:06:31, last modified on 2014-09-01 16:08:24