HOME   INSCHRIJVEN   SUBSCRIBE   FAQ / INFO
Naam:
Wachtwoord:
Geef zoekwoord
  
Naar film Naar boek Naar Muziek Naar Optredens, voorstellingen Naar Eten, drinken, dansen, reizen


Death Grips (No Love Deep Web)

Death Grips (No Love Deep Web)
Meest recente postings van totaal 1
Gebruiker Waardering Commentaar
Nomad Heerlijke vunzige electronische rap van Californische bodem. Niet voor iedereen weggelegd. En dan druk ik me nog voorzichtig uit. Niet afspelen als mama en de kinderen in de buurt zijn. (Excuus aan de dames voor deze ongeƫmancipeerde opmerking). Deze zeer Brits aandoende electronische trip is het best te beluisteren in de auto, op de koptelefoon of via de ipod; bij voorkeur rond middernacht in de verlaten donkere straten van een grote stad. Dreigende, over elkaar stuitende beats (denk aan The Stanton Warriors en Grooverider) en electrische zagen worden gekoppeld aan militant opgedreunde raps.

Death Grips is een intense luisterervaring. Unheimlich. Deze donkere electronische dreiging is lekker om stoom af te blazen, of juist om je testosteron weer eens door je bloed te voelen stromen. Nogmaals, je moet open staan voor deze naargeestige industriƫle fuck you-muziek. En dan ook nog op gezette tijden. Toch wordt ondergetekende hier - op gezette tijden, ik herhaal het nog maar eens - heel vrolijk van. Ik moet echt lachen om deze jeugdige rebellie. Lekker tekeer gaan en lak hebben aan iedereen. Mooi! Als rapper Stefan Burnett de luisteraar in Wake up and get me uitdaagt (of bedreigt), bedoelt hij het waarschijnlijk heel lief. In Death Grips wordt Burnett bijgestaan door blastbeat drummer Zach Hill and keyboard-speler Andy Morin.

De finesse van de eerder genoemd Stanton Warriors (luister eens naar hun remix-klassieker The Stanton Sessions uit 2001) heeft het drietal uit Sacramento niet, maar een onstuimige trip in de achtbaan garandeert deze muziek wel. Officieel valt de muziek die Death Grips voortbrengt onder het genre left-field hip-hop. Huh? Jazeker, een kruising (cross over) tussen rap en electronica. Experimentele hip-hop dus. Terror on planet Death Grips. Let's book a spaceflight.

Inserted on 2013-01-10 14:07:18, last modified on 2014-09-01 15:58:06