HOME   INSCHRIJVEN   SUBSCRIBE   FAQ / INFO
Naam:
Wachtwoord:
Geef zoekwoord
  
The Dude
Alles The Dude: film The Dude: boek The Dude: Muziek The Dude: Optredens, voorstellingen The Dude: Eten, drinken, dansen, reizen

Categorie: Optredens, voorstellingen: Meest recente postings van totaal 72
Titel Waardering Commentaar
Echte Rancune (2017) Gezien in de Kleine Komedie op 15 maart.

Met Hans Teeuwen krijg je wat je verwacht, ook in 2017: Horkerig respectloos nihilisme. En daar hard om lachen.

Maar… je krijgt ook iets nieuws. Singer-songwriter achtige performance die soms flauw maar vaak ook verbazingwekkend goed is. En blijk geeft van vrolijk zelfinzicht.

Prima avond dus.

Inserted on 2017-03-16 09:59:12, last modified on 2017-03-16 09:59:37

Hans Teeuwen
Parsifal. (Dec 2016) Goed, bij vlagen magistraal, bij vlagen wat bombastisch, deze Parsifal.

Inderdaad, schitterend (doch wat minimalistisch maar daar hou ik wel van) decor van Kapoor.

Inserted on 2016-12-13 10:36:57, last modified on 2016-12-13 10:37:09

Wagner, Pierre Audi (regie), Anish Kapoor (decor)
Therapy? - Melkweg 16 nov 2016 Picture this. Je gaat naar Therapy? in de Melkweg, je komt de zaal binnen en je ziet…. rijen met stoelen. jazeker. Een vervreemdende zaak. Dan ga je zitten, maar binnen 30 seconden denk je ‘dit gaan we dus niet doen’, en ga je naar boven om op het balkon over de reling leunen. Zo!. Dat voelt al beter.

Dan neemt het concert zijn aanvang. Je kijkt nog eens naar beneden en wederom ervaar je een vervreemdende situatie: alle stoelen zijn bezet en voor het overige is de zaal half leeg. Bij mthrfckng Therapy? in de Melkweg!!! Wat is er aan de hand? Zat er een limiet op de kaarten of kent niemand ze meer? (Op mijn werk zei 75% van mijn collega: ‘Ga jij naar therapie vanavond? Wat voor therapie?’. Serieus waar. )

Vervolgens treedt de band waar je voor komt op. Wat een uitstekende set! Alles klopte. De 3-mans formatie speelde fantastisch. Stemmen en muziek: alles klopte. Veel beter dan The Cult een paar jaar geleden, die het eigenlijk niet meer waar konden maken in mijn ogen. Leadzanger Cairns had daarnaast erg vermakelijke side-tracks over het band-verleden, persoonlijke crises, Trump, Farage, Brexit. Steeds riep hij ons op om vooral mee te doen, en dat lukte. Amsterdam was duidelijk een favoriet van hem. En de band had er duidelijk echt zin in.

Het programma bestond uit 2 delen: Vrij onbekend en nieuw werk voor de pauze, en de wat bekendere nummer erna. Dat was fideel van ze, maar niet nodig. Het leverde een beetje dubbel gevoel op. Natuurlijk is het leuk om Diane en (Happy People Have No) Stories akoestisch en live te horen, maar de avond had het niet nodig, en daarmee deed het ook wel iets aan de grootsheid af.

Anyway: Een top avond.

Inserted on 2016-11-17 09:51:58, last modified on 2016-11-17 09:51:58

Akoestisch
Daniël Arends: Carte Blanche Gezien: Maart 2016.

Arends is hilarisch. Snel, gevat, origineel, en het gaat allemaal nergens over. Daarom ook geen 5 sterren.

Inserted on 2016-03-28 14:31:56, last modified on 2016-03-28 14:31:56

2014 - 2016
David Bowie tentoonstelling Ik heb altijd een soort heimwee als ik documentaires of tentoonstellingen over eind jaren 60 en begin jaren 70 zie. Heimwee naar iets wat ik niet meegemaakt heb en dat nooit bestaan heeft, want die flower-power tijd is zwaar over-geromantiseerd en de gevolgen zijn zeker niet alleen positief.

Basically is het heimwee naar een beeld van een tijd, niet naar de tijd zelf. Maar dat maakt niet uit: zolang je je dat allemaal realiseert smaakt het heerlijk zoet. Zoals deze Bowie tentoonstelling die ik in Berlijn bezocht in 2014.

Een fantastisch gemaakte tentoonstelling, waar ook kleine kinderen met open mond naar kunnen kijken - en luisteren. (En toch laat ik ze de volgende keer thuis.) Je krijgt een hoofdtelefoon en een audioguide mee, die intelligent genoeg is om de muziek af te stemmen op het onderdeel dat je op dat moment bekijkt.

Je ziet de prachtigste kostuums en uitbeeldingen van Bowie,en je krijgt een idee van wat hem dreef. Waar ik het meest ontzag voor heb is hoe Bowie in staat is geweest zijn leven vorm te geven zoals hij wilde, en daarbij zo creatief, zo vrij en zo subtiel was. Wat hij deed klopte. En zo onbevangen lijkt het wel.

Daarbij is deze tentoonstelling - de Berliner variant althans - verschrikkelijk goed opgezet. Mooie ruimten, hoogte, en ondanks de enorme drukte had iedereen de tijd en ruimte alles goed in zich op te nemen, in zijn eigen tempo.

Toen ik jong was, (tussen 5 en 12) beleefde Bowie een deel van zijn gloriejaren, maar dat maakte ik natuurlijk amper mee. Ja, je hoorde zijn liedjes op Hilversum 3, en die vond je goed of niet. Maar het besef wat daarachter zat had je niet. En daarna greep ik meer terug op de Stones, Hendrix en The Doors; ik was eigenlijk niet eens zo'n enorme Bowie fan, maar ik heb de platen weer afgestoft.

Als je in de jaren 80 het boek Wir Kinder vom Bahnhof Zoo van Christiane F. gelezen hebt, dan geeft het een extra dimensie om deze tentoonstelling in Berlijn te zien, met referenties aan De Muur en de koude oorlog.

In 2014 en 2015 in ieder geval nog te zien in Chicago, Parijs en Groningen, zo is mij verteld. Laatste tip: Neem er je tijd voor!

Inserted on 2014-08-14 10:02:20, last modified on 2014-08-14 11:30:36

Berlijn, Chicago, Parijs, Groningen
Met je kinderen naar Berlijn Zo maar een bende tips als je met je kinderen naar Berlijn wilt (Zomer 2014)

Vooraf: Installeer de BVG app voor openbaar vervoer. Heeeel handig, ook qua andere plattegronden dan die van de metro. En bij mij werkte hij ook offline prima, ook de Augmented reality. En koop voor 28 euro een A B zone weekkaart. Kan je de hele week zonder problemen met het OV.

De trein is heel erg goed te doen, ook die 'langzame', de niet-ICE. Duurt 6 uur van Amsterdam, 4,5 uur van Hengelo, en als je op tijd boekt kost een retour ongeveer 90 euro per persoon. Maak wel een zitplaats-reservering voor die 4 euro! Als je hotel of appartement in Oost Berlijn zit, boek dan tot Berlin Ostbahnhof, is dezelfde trein.

De reis is vrij saai, het mooist is misschien wel het Volkswagen complex bij Wolfsburg met zijn 4 karakteristieke schoorstenen. En verder wat verlaten industrieterreinen uit begin vorige eeuw, en veel vlak landschap met mais.

Aangekomen op het station direct die BVG kaart kopen, die heb je waarschijnlijk direct nodig om op je bestemming te komen.

Nog een voordeel van die kaart: je kan OV bus Bus 100 of 200 nemen. Google er maar op. Bus 100: gaat van Alexander Platz langs bijna alle bezienswaardigheden in 't centrum. Je kan uitstappen waar je maar wilt.

Aanrader is het DDR museum. Het ligt achter de Berliner Dom, over de Spree.

Overdenking: waarom kunnen ze op de Potsdamer Platz wel wat ze in Nederland niet kunnen? Een modern zakencentrum dat er niet alleen van afstand goed uitziet maar ook als je er in bent? En niet zo'n tochtig oord als Amsterdam Zuid-Oost?

Mocht je een goed radio-station zoeken, stem dan af op http://www.radioeins.de/programm/index.html. Geweldig. Beetje de oude linkfout meets stubru. Voor alternatieve muziek liefhebbers!

De weersvoorspellingen klopten nooit: geen regen als wel voorspeld, wel regen als niet voorspeld!

Hier de tips die ik zelf van vrienden kreeg:

- Tip van een local Berlijner: Eten bij Clärchens Ballhaus , Auguststr. 24 , 10117 Berlin. Aankomen voor 18u, dan heb je nog een leuke tafel, daarna wordt het erg druk. Neem een tafel meteen aan de straat zodat je de overkant kunt zien, daar zit namelijk een speeltuintje dus na hoofdgerecht donder je de kids in de speeltuin en kun je zo lang natafelen als je wilt. Check maar op streetview :-) Kids--> pizza, maar neem zelf geen pizza (want die zijn, goed, maar de rest is echt heel origineel lekker), maar iets anders. Hele goede kok! Wij hebben 2x vis en 1x kip gegeten en vooral de 2 x visfilet waren geweldig creatief. Scheurebe witte wijn was ook lekker.
Daarna een ijsje als toetje er schuin tegenover bij de ijstent die uitkijkt over de speeltuin. Super!
http://www.ballhaus.de/impressum.html

- Reichstag moet je 3 dagen van te voren reserveren online. Kost niets geloof ik, maar moet wel. Daardoor zijn wij niet binnen geweest.

- Berliner zoo is leuk

- Check http://www.berlinerbaeder.de/ voor alle zwembaden. Wij zijn naar Wannsee geweest, tikje ver met OV (en is buitenring dus bijbetalen), maar groot en mooi. Beter is misschien Plotzensee, heel goed te doen met OV

- Deutsches Technikmuseum, mooi, maar totaal niet leuk voor kinderen omdat je echt nergens aan mag zitten.

- DDR museum klein, maar leuk voor kids omdat je dus wel overal aan mag zitten. Je staat met 30 minuten weer buiten.

- Weltballon tot 150m hoogte lijkt me ook leuk, maar is wind afhankelijk en je kan daardoor geen tijstip reserveren.

- East side gallery is een must see (mits je kids 1300 m kunnen lopen). 1300 meter oude muur met beschilderingen van net na de val. De Oberbaumbrucke aan de zuidkant is ook mooi. Soort Kremlin.

- Holocaust monument natuurlijk.

- Gendarmenmarkt even cappucino en een taartje doen.

- Wij hebben nog een trabi safari gedaan (let op, er zijn er 2 met bijna dezelfde naam). Duur maar geinig. Kan je ook skippen hoor, was meer gewoon voor de lol. Vraag wel om een cabrio voor betere lol in die kleine auto! Ze hebben geen gordels achterin, maar wij zijn nergens harder dan 40 km/u gegaan. Je doet rondje binnenstad. Schakelen aan het stuur. Dit is de betere, wij zijn helaas met de lullo's zonder streepje ertussen gegaan: http://www.trabi-safari.de

Unter den Linden is hier de hoofdas (Duitse keizer wilde ook Champs Elysee). Hierop BrandenBurger Tor (was tot 1989 onderdeel vd muur). Ten westen vd Tor de Rijksdag (ook rond 1870 gebouwd toen Duitsland 1 land werd). Nu ook weer parlement. Daarnaast: moderne architectuur nieuwe regeringsgebouwen. Dit was dus West Berlijn. Verder naar westen: Tiergarten (Central Park van Berlijn), iedereen BBQt hier.

Vanaf Brandenburger Tor naar oosten over Unter den Linden: Duits Historisch Museum (aanrader), aan de andere kant vd straat Bebelplatz (met herdenkingsmonument boekverbranding Nazis). Even naast Unter den Linden plein: Gendarmenmarkt met 2 vrijwel identieke Hugenotenkerken.
Verder naar oosten: Museumeiland in de rivier de Spree ( 5 musea + Berliner Dom). Slot vd Pruisische koning wordt weer herbouwd. Was door de DDR gesloopt omdat het kapitalisme uitstraalde.
Ten noorden van dit eiland: Monbijou park met leuk stadstrand (uitzicht over de musea en Spree). In de buurt erachter: leuke restaurants (Hackische Hofe).
Verder naar oosten: DDR-architectuur met de grote trots: Fernsehturm en Alexanderplatz.
Van Alexanderplatz stukje over Karl Marx Allee: pure stalinistische architectuur.

Verder naar zuid-oosten: in buur Ostbahnhof loop je richting Spree: ook heel gaaf stadsstrand (alternatiever). Hier (Muhlenstrasse) begint ook Eastside gallerie: langste stuk muur nog intact, rivier was grens tussen oost en west. Nu kan je over fraaie Oberbaumbrucke lopen, naar Kreuzberg.
Was in West Berlijn arme turkenwijk (ingeklemd aan 2 kanten door de Muur ander kant door Vliegveld Tempelhof), nu steeds hipper. Leuk om te eten/drinken: Bergmannstrasse (weinig toeristen).
Ook Tempelhof moeite waard: eerste moderne luchthaven (door Nazis gebouwd). Na sluiting nu fiets/skate/hardloop etc park (op startbanen).

Meer noordoost: hippe wijk Prenzlauer Berg. Leuke straat eten/drinken Kastanienallee. Meer locals dan toersiten.Hier Biergarten met openluchttheater: Prater garten.

Centrum van voormalig West Berlijn: Kurfurstendamm. Grote winkels. Ook Tauentzienstrasse. Hier Kaufhaus des Westens. Warenhuis met op bovenste verdieping enorme culinaire afdeling met etenswaren uit heel Europa. Hier ook Gedachtniskirche (in WO II gebombardeerd en niet meer opgebouwd).
Leuk terras in het groen aan het water: Schleussenkrug (achter ZOO).

Friedrichsstrasse kruist Unter den Linden: je kan hier wandelen naar Checkpoint Charlie (bekendste overgang tussen oost en west)+museum.
Ten zuiden van Brandenburger Tor enorme herdenkingsmonument Jodenvervolging en verder naar zuiden Postdammer Platz. In jaren 1920/30 grootste uitgaanscentrum van Europa, in WOII compleet vernietigd, daarna liep de muur erdoor en nu weer modern opgebouwd.
---

Tips van een Nederlandse Local:
Hakische höfe
Sans souci
Brandenburg
Zermbad kreuzberg
Oberbaum brücke cultuur
Asian fusion positive eating cha cha aan Friedrichstrabe leuk eten met kids

Inserted on 2014-08-01 10:10:43, last modified on 2014-08-14 10:48:48

Berlijn 2014
Appril 2014 Fantastisch evenement over apps, internet, innovatie, kunst en alles wat daarmee te maken heeft. Meer informatie op www.appril.nl

Inserted on 2014-03-26 19:55:57, last modified on 2014-03-26 19:55:57

Amsterdam en 4 andere steden
I'm Back Wat mij betreft valt deze show uit naar 4 sterren, ondanks het wat minder sterke middenstuk. Het is namelijk erg aangenaam een cabaretier op het podium te zien die genuanceerd is, intelligent, beschaafd, en toch grappig is en je tot nadenken stemt.

Het is zo makkelijk om met botheid, simplisme en polarisatie de lachers op je hand te krijgen, dat doen anderen wel.

Inserted on 2012-09-27 21:12:38, last modified on 2012-09-27 21:12:38

Sander van Opzeeland
Kleine Eyolf - Het Nationale Toneel 2012 Tergend. Dat is het woord voor deze zwartgallige, bombastische uitvoering van het in zichzelf al niet vrolijke stuk Kleine Eyolf van de altijd zwaar op de hand zijnde Ibsen.

Tergend omdat de scènes zo lang duren dat je op de helft al denkt dat je genoeg getergd bent. Tergend omdat het verhaal gewoon tergend is: weinig tekst die veel ruimte laat voor eigen interpretatie, en die vloeit rijk want in onze cultuur zit genoeg Nietzsche, Freud, nihilisme en onbehagen om de verbeelding op sleeptouw te nemen. En tergend vanwege de muziek en visuele effecten, muziek die lijkt op de meest experimentele Radiohead. De licht- en geluidseffecten die de zintuigen negatief prikkelen zijn soms ook gewoon heel mooi.

En toch... en toch is het goed om dit soort zaken te zien, als tegenhanger van onze shiny happy plastic cultuur waar iedereen alles altijd met een Prodent smile weg lacht. Het stuk is waardevol, deze interpretatie minder, de uitvoering is goed want de acteurs spelen hun naargeestige rollen goed. Deed mij denken aan The Turin Horse, zie http://www.dudeweb.com/show.php?view=movie&item_id=3004

Inserted on 2012-06-08 00:46:30, last modified on 2014-03-26 19:56:45

Susanne kennedy
Amy Winehouse Van 2006 t/m 2011 lijk ik onder een steen geleefd te hebben. Natuurlijk hoorde ik wel eens een plaatje van Amy, en las ik de verhalen over haar issues met eten, drank, drug enzo enzo.

Aan het eind van 2011 had ik wat tijd en ben ik mij eens een beetje in haar gaan verdiepen. En nu, 5 maanden NA haar dood, kom ik er pas achter hoe jammer het is dat ze er niet meer is. Wat een prachtig mens. Wat een energie, wat een geldingsdrang, wat een verrijking voor de muziek, wat een cross-over, wat een eigen geluid!

"De goede gaan altijd het eerst" mag ik wel eens schertsend/cynisch zeggen, maar hier geldt het zeker.

Inserted on 2012-01-05 23:18:21, last modified on 2012-01-05 23:19:15

No data
Ellen Vos & Louise van de Sande Bakhuyzen Wat een fantastisch optreden op 27 maart 2011 in het Poortgebouw. Deze middag klopte voor de volle 100%: Zowel kwalitatief fantastische muziek als een fantastische performance als een heerlijke losse interactie met met name de kinderen in het publiek.

Wat voor muziek maken Ellen en Louise? Tja, zoals op www.ellenvos.nl te lezen is: "Naast de klassieke nummers van componisten als Bach, Mozart en Schubert brengt zij met evenveel passie composities van bijvoorbeeld Sarah Brightman, Emma Shapplin of Celine Dion. Daarbij rekent zij ook musicalnummers en moderne jazznummers tot haar repertoire."

Zelf zou ik het omschrijven als "Van alles van klassiek via jazz naar iets dat lijkt op levenslied à la Karin Bloemen." En dat met een stem en een energie! Als een wervelwind danste Ellen door de kleine ruimte in het poortgebouw, om even later heel rustig een ballade te zingen, gevolgd door een Polonaise met de kinderen uit de zaal, terwijl er moeiteloos ook nog een kleuter op haar arm zat. Dat alles heerlijk begeleid door Louise op de elektronische piano met de kleine luidspreker.

Fantastisch!

Inserted on 2011-03-28 13:06:11, last modified on 2011-03-28 13:11:31

Poortgebouw WG terrein Amsterdam, 27 maart 2011
De Dijk 16 dec 2010 Vroeger was ik een enorme fan van De Dijk. Ik ben nog steeds een enorme fan van hun oude platen: die draai ik nog regelmatig. Maar de laatste 10 à 15 jaar is het ontzag minder geworden. De Dijk is wat mij betreft niet meer de oude NederRock-band van vroeger: ze zijn getransformeerd tot artiesten. De spijkerbroeken zijn verruild voor kekke colbertjes, en de eigen platen door wat alledaagse liedjes.

En zo begon ook het concert van De Dijk erg tam, op deze 16e december van 2010. Het swingde niet. Er was geen chemie tussen zaal en band. Tot 15 minuten voor het einde van de eerste sessie. Helaas waren er de oude nummers voor nodig, maar toen die eenmaal gespeel werden ging het ook snel: Publiek werd laaiend (wij ook) en band nog laaiender.

Het laatste deel van het concert is goed voor minstens 4 sterren, maar overall dus gewoon lekker.

Inserted on 2010-12-19 21:11:05, last modified on 2010-12-19 21:14:15

Paradiso
Cut Copy Frat Boys Unite! Bijzondere avond, de noodlanding in Paradiso, met als hoofdact Cut Copy. Mijn maat, de Nomad, had reeds enthousiast verteld over Cut Copy. Ik verwachtte een stevig stel alto-rockers, maar kreeg een kwartet ideale schoonzonen voor mijn neus. En werd en passant getrakteerd op een Paradiso gevuld met Hendrik Jan, Fleur, Scapa en Ralph Lauren. En een herrie! Werkelijk, de decibellen deden mijn hart bijna stokken! Niet gezond.

Denk nu echter niet dat dit een slecht concert was: Cut Copy speelt prima dansmuziek, maar echt beklijven doet het bij mij niet. Maar bij de rest van de zaal wel! Vol overgave werd er meegzongen, gepogo'd, gesprongen. Blijkbaar brengt deze band veel teweeg bij het jonge publiek.

En het 'voorprogramma' van FHR (French Horn Rebellion): Leuk hoor, maar als je de Chemical Brothers kent denk je "Seen that, heard it, bought the T-shirt".

Inserted on 2010-07-23 20:18:23, last modified on 2010-07-23 20:22:55

Paradiso
Nada Surf "Okee, het is 2010, je bent de 35 gepasseerd en toen je 20 was had je een high-school hitje. De laatste 10 jaar leidt je met je band een soort singer-songwrtiter bestaan. Ik kan me heel goed voorstellen dat je dan helemaal geen zin meer hebt om die ene puberhit te spelen, en het dus maar gewoon achterwege laat."

Aldus sprak ik tegen mijn concertgenoot, en werkelijk één seconde later klonken de begintonen horen van Popular. Dikke grijns natuurlijk op het gezicht van mijn maat.

Goed, Nada Surf in de Melkweg dus. Net niet uitverkocht, een lekker volle zaal. En warm, want het is 14 juli. Ze komen het podium op en je kijkt naar de 3 mannen: de een tikkie vadsige bassist met zijn blonde 'dreadlocks', de tanige ADHD drummer en de even tanige, introvert-intelligent ogende zanger/gitarist. Ergens halverwege de 30, dus geen springerige broekies. De aanvang bestaat uit wat rustiger nummers van eigenlijk vooral de laatste albums, aangevuld met af en toe een cover. Moet kunnen, maar die cover van Enjoy the Silence van Depeche Mode is echt een misser, zowel op de albums als live. Moet je gewoon van af blijven.

Wat opvalt is het enorm goede, en bovenal mooie geluid dat de band produceert. Heldere, zuivere klanken en stemmen, precies goed afgesteld: Niet te hard, niet te zacht. De prachtige klanken werden vervolmaakt door een - volgens mij - ingehuurde locale muzikant, die op keyboard en trompet speelde, en wat instrumenten die ik nog nooit eerder zag, en dus geen naam van weet. Met name die trompet, wat een prachtige aanvulling gaf dat bij bepaalde nummers!

Goed, zoals gezegd, Nada Surf begon met wat rustiger nummers. Gaandeweg speelde men de meer up-tempo nummers, leidend tot een lekker deinende massa. Maar men zette nèt niet door! Zo jammer!!!! Ik herinner mij een concert van de Dandy Warhols, jaren geleden, die dat wel deden, en die de hele zaal helemaal opzweepten met het improviseren, rekken en jammen binnen hun eigen nummers. Dat had er hier ook ingezeten maar ik vermoed dat Nada Surf dat niet aanvoelde. En zo bleef het een goed maar wat braaf concert, met 'blond on blond' als esthetisch hoogtepunt.....


.....
........ tot de afterparty. Wat mij betreft het hoogtepunt van de avond. Bij de deuren naar de galerij van de Melkweg, in een hok van 4 bij 5 meter, stonden 50 man opeengepakt naar de zanger/gitarist Matthew Caws te luisteren, die een 20 minuten durende akoestische set speelde in een zinderend warm en steeds zuurder ruikende entourage. Fantastisch mooi gezongen liedjes, waarvan Matthew regelmatig de tekst kwijt wat, hetgeen niemand iets kon deren.

Inserted on 2010-07-15 09:45:53, last modified on 2011-05-18 20:05:34

Melkweg 14 juni 2010
Leuven Gemoedelijke Vlaamse studentenstad met een heel mooi geconserveerde binnenstad. Zoveel terrassen en restaurants dat je je afvraagt of die allemaal bestaansrecht hebben.

Goed geconserveerd: weinig nieuwerwetse betonnen lelijkheid. Maar als je goed kijkt zie je dat opvallend veel gebouwen rond 1920 zijn gebouwd, terwijl de stad (veel) ouder aandoet. Maar al snel leer je dat de eerste wereldoorlog hier flink heeft huisgehouden: vrijwel de hele binnenstad werd platgebrand. Ook in de daaropvolgende oorlog kwam Leuven niet ongeschonden door, zowel niet aan het begin als niet aan het eind. De universiteitsbibliotheek bijvoorbeeld was na 1918 volledig opnieuw opgebouwd om 3 decennia later weer het slachtoffer van brand te worden.

Gezien het oergezellige karakter van de stad kan je gerust zeggen dat de wederopbouw geslaagd is. Ons bezoek stond deze keer vooral in het teken van eten, drinken en relaxen, en niet echt in het teken van cultuur. Culinaire tips dan ook:

Ga voor een echte chateaubriand (zonder ^) naar de Troubadour in de Tiensestraat 32. Sjee, wat een lekker gerecht is dat! Neem er een stevige wijn bij, niet de wat te subtiele Chassagne Montrachet die wij hadden, want die valt er een beetje bij in het niet. Neem tevens wat euro's mee, want het is wat duurder dan de studentenhap.

Die Tiensestraat is sowieso de moeite waard: Heel smal, een flauwe bocht bevattend, met alleen maar terrassen en parasols. Verderop, op nummer 44, zit 'Het Galetje', en daar moet je gewoon even ijs gaan eten.

Het Grote Markt is inderdaad een grote markt, ook hier zijn de meeste gebouwen van na WO1, als je goed kijkt zie je echter ook oudere. Maar dan moet je wel door de terrassen heen kunnen kijken, want daar zit het hele plein vol mee, ongelooflijk, het Leidseplein valt kan de vergelijking niet doorstaan. Uitstekende plek voor een Leffe, een Brigand of voor wat dan ook.

's Avonds wezen eten bij Keizer Karel in de Parijsstraat, maar dat was niet heel bijzonder. Ach, gewoon lekker wegspoelen met een Belgisch biertje!

Vergeet ik nog bijna te vermelden dat Leuven in een prachtige streek ligt! Het is gewoon net klein-Bourgondië! Fantastische glooiende landschappen met wuivend koren, pittoreske dorpjes, kabbelende beekjes en gastvrije mensen, het goede leven straalt je gewoon tegemoet.

220 KM van Amsterdam: zwaar onderschat.

Inserted on 2009-07-19 20:27:44, last modified on 2009-07-19 21:30:17

No data
Volgende pagina: meer recensies